Gedeeld opvoederschap, hoe is het mogelijk?! (gemengde groep)


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 13 apr 2017
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Locatie: Nijmegen

Een uithuisgeplaatst kind is verbonden met zijn ouders en met u (en nog veel meer anderen). Als de mensen die voor het kind het meest belangrijk zijn, niet ontspannen met elkaar omgaan, verstoort dat zijn opgroeien. Zoekt u een training die u concrete handvatten geeft voor een goede, constructieve omgang tussen u en andere betrokkenen rondom een kind, die recht doet aan u beiden en in het ontwikkelbelang is van het kind?

In deze workshop leert u hoe u respectvol kunt samenwerken en ontspannen met elkaar om kunt gaan en samen het plezier kunt beleven aan uw beider bijdragen aan het levensgeluk van een kind, zonder uzelf te verloochenen.

Doelgroep:

Deze workshop is speciaal bedoeld voor pleeg- en gezinshuisouders, ouders van uithuisgeplaatste kinderen en pleegzorgprofessionals die willen leren hoe zij een werkbare relatie op kunnen bouwen en onderhouden met de belangrijke mensen in het leven van het kind. De groepen zijn gemengd. De samenstelling is afhankelijk van de aanmeldingen.

Voor professionals: Deze training is door SKJ geaccrediteerd met 4.5 punten.

 

Lengte: van 10.00 uur tot 16.00 uur

Data: 13 april 2017 te Nijmegen

Trainer: Eline Engelhart en Jacqueline Schilling

Kosten: € 95,00 inclusief magazine

 

[button link=”https://pleegzorggedoe.nl/pleegzorg-academie/inschrijven/” bg_color=”#2f631c”]Inschrijven[/button][button link=”https://pleegzorggedoe.nl/pleegzorg-academie/studiegids/” bg_color=”#fa8a00″]Studiegids[/button]

 

Reacties van deelnemer

“Goede handvatten. Veel tips en voorbeelden. Deze training is echt de moeite waard om aan deel te nemen.” (pleegouder)

“De dag vloog voorbij! Het is niet opgelegde materie, je mag zelf mee bepalen. Openheid in de groep is fijn. Begripvol naar elkaar. Praktisch en helder.”(pleegzorgbegeleider)

“Opvoederschap kan echt samen! Mooie verdieping!”(pleegouder)

“Ik had er weinig vertrouwen in dat deze workshop mij zou helpen in het contact met de ouders van mijn pleegkinderen. Niets is minder waar. Energie om weer door te gaan met de tips!” (Pleegouder)

“Ik begrijp nu veel meer over de beleving van ouders. Het was fijn om deel te nemen. (pleegouder)

“De theorie en tools zijn goed toepasbaar, meer inzicht in pleegouders die betrokken zijn bij de begeleiding. Oplossingen zitten in jezelf, met de praktische handvatten komen ze er ook uit.”(jeugdbeschermer)

“Ik kan me op een luchtige manier toch flexibeler opstellen en inleven in de ouders van het pleegkind. (pleegouder)

“Fijne sfeer, waardoor ik als ouder ook durfde vertellen wat mij bezighoudt. Ook fijn om te horen dat het voor pleegouders ook niet altijd makkelijk is.”(Ouder)

“Goed om je weer even te verplaatsen in de rol van de ouders van onze pleegkinderen”(pleegouder)

“Leuke interactieve training. Misschien nog iets uitgebreider maken en verdelen over 2 dagen, nog meer kennis en uitwisseling.”(pleegzorgbegeleider)

“Leerzaam, mooie afwisseling theorie/praktijk grote complimenten!” (pleegzorgbegeleider)

“Nieuwe ideeën voor contacten met ouders, door de handvatten interessante discussie gekregen, nieuwe kijk op dingen.”(jeugdzorgwerker)