Introductie: Geef mij maar weer de schuld!


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 18 nov 2016
Tijd: 18:00 - 20:00 uur
Locatie: Rotterdam

Kinderen die ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt (zoals de verhuizing naar een pleeggezin) vertonen nogal eens forse gedragsproblemen. Veel van deze gedragingen komen voort uit (saboterende) gedachten die deze kinderen hebben. Ze denken dat ze het nooit goed doen en dat zij altijd de schuld van alles krijgen. Complimentjes van pleegouders lijken niet binnen te komen; Straffen en belonen lijken geen effect te hebben; Na gezellige momenten volgt gegarandeerd een flinke ruzie. Ondanks dat u zich zo had voorgenomen niet boos te worden, weet uw pleegkind u steeds weer ‘op de kast te krijgen’.

In de introductie ‘Geef mij maar weer de schuld’ wordt samen met pleegouders (of ouders, of professionals) gekeken naar hoe zij zich staande kunnen houden binnen deze energieslurpende manier van bevestiging vragen van het kind. Uw inzicht in de achtergrond van dit gedrag wordt vergroot en samen met de andere deelnemers van de workshop onderzoekt u manieren waarop u kunt reageren, zonder uzelf uit het oog te verliezen.

Doelgroep: zowel voor ouders, pleegouders als professionals

 

18 november 2016 te Rotterdam, 18.00-20.00 uur

Trainer: Yvonne van der Heijden

Kosten: € 25,00

[button link=”https://pleegzorggedoe.nl/pleegzorg-academie/inschrijven/” bg_color=”#2f631c”]Inschrijven[/button][button link=”https://pleegzorggedoe.nl/pleegzorg-academie/studiegids/” bg_color=”#fa8a00″]Studiegids[/button]