Introductie: Samenwerken in pleegzorg


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 12 apr 2018
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
Locatie: Tilburg

Pleegzorg is complex. Er zijn veel mensen bij betrokken. Het is als een taart, die bestaat uit vele verschillende stukken: gezinsleden uit meerdere gezinnen, mensen uit verschillende netwerken, hulpverleners vanuit meerdere organisaties.

Door de betrokkenheid van zovelen, biedt pleegzorg kansen, maar ook risico’s. Iedereen heeft namelijk mogelijkheden om in te zetten, maar ook bepaalde basisbehoeftes waaraan voldaan moet worden voordat iemand zich in kan zetten. Wordt aan deze behoeftes niet voldaan, dan ontstaat er weerstand. Deze weerstand kan zich op allerlei manieren manifesteren, van obstructie en agressie tot apathie en onzichtbaarheid.

Door zicht te krijgen op ieders aandeel krijgen we beter zicht op de kansen én kunnen we beter rekening houden met de risico’s. Dat komt ten goede aan het zo ontspannen mogelijk laten opgroeien van de kinderen.

Tijdens deze introductieworkshop krijgt u goed zicht op de pleegzorgtaart en de onderdelen waaruit hij bestaat. Daarnaast komen de thema’s die in de training aan de orde komen kort aan bod. (o.a. systeemtheorie, rolverdeling, macht vs invloed, pleegzorgprocessen)

Deze workshop wordt ook In Company aangeboden.

Trainer: Hans de Win

Kosten: € 25,00 pp (In company op offerte)

[button link=”https://pleegzorggedoe.nl/pleegzorg-academie/inschrijven/” bg_color=”#2f631c”]Inschrijven[/button][button link=”https://pleegzorggedoe.nl/pleegzorg-academie/studiegids/” bg_color=”#fa8a00″]Studiegids[/button]