ONLINE: cursus Vitaal pleegouderschap


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 28 dec 2023
Tijd: 00:00 uur
Locatie: Online

 

Raak je langzaam aan overweldigd door alles wat pleegzorg van je vraagt? Verlies je jezelf? En lukt het je niet meer in je eentje om uit de wirwar aan gevoelens te komen?

Uit recent onderzoek* komt naar voren dat hoge stressniveaus bij pleegouders de sterkste voorspeller zijn van het gevoel van welbevinden van pleegkinderen. Een belangrijk aandachtspunt dus voor zowel pleegouders, gezinshuisouders als andere pleegzorgprofessionals om oog te hebben voor de spanningen die pleegzorg kunnen veroorzaken. En tijdig de zeilen bij te zetten. Zodat pleegouder- (en gezinshuisouder)stress niet de reden is voor breakdowns en een ontwrichte pleeggezinssituatie.

En daarbij helpt de online-training Vitaal pleegouderschap.

INHOUD

Je ontvangt 6 lessen met 6 werkbladen met een heleboel praktische handvatten om het soms uitdagende pleeggezin/gezinshuis-leven het hoofd te blijven bieden. Deze lessen volg je in je eigen tempo. Op momenten die jou schikken, zodat je stap voor stap leert beter voor jezelf te zorgen.  En je steeds meer focus, ontspanning en tevredenheid met jezelf gaat ervaren. En stukje bij beetje beter wordt als regisseur van jouw leven. Zonder dat je je al je andere dagelijkse verplichtingen hinderlijk hoeft te onderbreken.

Na deze training heb je de regie over je persoonlijke energiehuishouding terug. Je kunt weer vitaal uitvoering geven aan je pleegouderschap of gezinshuisouderschap. Het zorgen voor kinderen wordt weer leuk!

DATUM EN TIJD

De cursus is online. Je kunt dus op elk moment starten en de lessen volgen op het moment dat jou schikt. Je kunt ook wachten tot er een groep deelnemers tegelijk start. Omdat je je eigen leerproces doorloopt, krijg je meteen toegang tot alle lessen en hoef je niet op anderen te wachten (of zij op jou).

DOELGROEP

Deze cursus is voor opvoeders die de waarde van vitaliteit begrijpen en/of ondervinden dat het nog knap lastig is om goed voor jezelf te (blijven) zorgen, in een omgeving waar vanuit vele kanten een beroep op je wordt gedaan.

KOSTEN

€49,95

AANMELDEN

Klik hier 

 

 

*Foster Parent Stress as Key Factor Relating to Foster Children’s Mental Health: A 1-Year Prospective Longitudinal Study (Anouk Goemans, Renate S. M. Buisman, Mitch van Geel & Paul Vedder  Child & Youth Care Forum (2020)