ONLINE: cursus Vitaal pleegouderschap


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 15 dec 2021 - 15 jun 2022
Tijd: 00:00 uur
Locatie: Online

 

Raak je langzaam aan overweldigd door alles wat pleegzorg van je vraagt? Verlies je jezelf? En lukt het je niet meer in je eentje om uit de wirwar aan gevoelens te komen?

Uit recent onderzoek* komt naar voren dat hoge stressniveaus bij pleegouders de sterkste voorspeller zijn van het gevoel van welbevinden van pleegkinderen. Een belangrijk aandachtspunt dus voor zowel pleegouders als pleegzorgprofessionals om oog te hebben voor de spanningen die pleegzorg kunnen veroorzaken. En tijdig de zeilen bij te zetten. Zodat pleegouderstress niet de reden is voor breakdowns en een ontwrichte pleeggezinssituatie.

En daarbij helpt de online-training Vitaal pleegouderschap.

Je krijgt een heleboel praktische handvatten om het soms uitdagende pleeggezinsleven het hoofd te blijven bieden. Na deze training heb je de regie over je persoonlijke energiehuishouding terug. Je kunt weer vitaal uitvoering geven aan je pleegouderschap. Het pleegouderschap wordt weer leuk!

En het voordeel is: De cursus is online. Je kunt dus op elk moment starten en de lessen volgen op het moment dat jou schikt.

 

Klik hier voor uitgebreidere informatie.

 

 

*Foster Parent Stress as Key Factor Relating to Foster Children’s Mental Health: A 1-Year Prospective Longitudinal Study (Anouk Goemans, Renate S. M. Buisman, Mitch van Geel & Paul Vedder  Child & Youth Care Forum (2020)