ONLINE: Relatie-veren, relatieversterkers voor opvoeders van zorgintensieve kinderen


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 28 jan 2024
Tijd: 00:00 uur
Locatie: Online

 

 

Een relatie is work in progress. Het leven verandert continue en een succesvolle relatie wordt continu geupdate.

(Pleeg)ouder of gezinshuisouder worden (en zijn) zorgt voor veel veranderingen. Ook in de relatie die je hebt met je partner.

Voor (pleeg- of gezinshuis)ouders is er op veel plekken informatie te vinden over hoe je een (pleeg)kind opvoedt. Maar er wordt doorgaans ‘gewoon’ van  je verwacht dat je zelf uitdoktert hoe je als partners met elkaar omgaat na de komst van een (pleeg)kind.

Terwijl je jezelf en elkaar plots in een andere rol leert kennen. Als (pleeg- of gezinshuis)ouder. Als opvoeder, verzorger.

Niemand kan voorspellen wat dat allemaal met je doet. En met je gevoelens over elkaar. En dan kan het zomaar gebeuren dat je elkaar onbedoeld kwijtraakt, tijdens het opvoeden van je kroost.

In de training Relatie-veren ontdek je waar de problemen in je relatie vandaan komen en hoe je de band met je partner kunt verbeteren. Je krijgt achtergrondinformatie, tips en opdrachten waarmee je je partnerrelatie nieuwe energie inblaast. Zodat de gevoelens die je voor elkaar had voordat je (pleeg)ouder werd, weer ruimte krijgen. En jullie band versterkt wordt.

Eist het opvoeden van je (pleeg) kind(eren) zijn tol voor jullie intieme relatie?

En ben je direct op zoek naar meer verbinding en verdieping in je relatie?

Wil je op een laagdrempelige manier zelf, al dan niet samen met je partner aan de slag om je relatie te verbeteren. Met of zonder ondersteuning van een professioneel coach.

Heb je geen trek om de ins- en outs van jullie relatie(crisis) te bespreken in het bijzijn van anderen?

Meld je dan aan voor de relatiecursus ‘Relatie-veren’ en zet je schouders eronder. Zodat er weer mooie dingen gaan gebeuren in jullie relatie.

 

INHOUD

 • Je krijgt inzicht in de unieke manier waarop jij in je relatie staat. Hoe communiceer je? Welke patronen houden jullie gevangen? Wanneer zijn jullie een echt team? En waar laat je steken vallen? In deze cursus ontwikkel je nieuwe, makkelijk inpasbare vaardigheden om je relatie te versterken.
 • Je ontwikkelt nieuwe communicatiepatronen die jullie relatie meteen positiever, meer ontspannen en inspirerend maakt.
 • Je ontdekt welke gedrag een positieve werking heeft op jullie verstandhouding en hoe je die effectief inzet voor een fijne, vervullende relatie met je partner.
 • Je verkent welke dromen, behoeften en twijfels er leven bij je partner. En hoe je kunt bijdragen aan het vervullen van zijn/haar wensen. Zodat het effect van jouw inzet duurzaam doorwerkt. En jouw partner er ook voor jou is in situaties en emotie die jij lastig vindt of die je uit evenwicht brengen.
 • Je leert hoe je met (zelf)zorg en (zelf)compassie jullie intieme relatie beter combineert met het opvoederschap.
 • Je ontdekt wat jullie ieder belangrijk vinden en hoe je dat dichterbij brengt, zonder elkaar te verliezen.
 • Je leert weer samen een basis van veiligheid en zekerheid te bouwen en toekomstplannen te maken.

Deze relatiecursus is zo samengesteld dat je er gegarandeerd meer verdieping in je relatie gaat ervaren. Ongeacht je andere rollen, taken en verplichtingen.

De focus ligt in deze cursus op jullie relatie NAAST het (pleeg- of gezinshuis)ouderschap.

 

Wat krijg je?

Je kunt kiezen uit 3 pakketten. Kies het pakket wat het best aansluit bij jouw huidige situatie en persoonlijke voorkeur.

Relatie-veren Anoniem (Pakket A) 

 • In 9 weken ga je praktisch aan de slag met de 9 basis-ingrediënten van een gelukkige relatie. Elke week een ander thema.
 • Voor elk relatie-ingrediënt ontvang je een lesblok en duidelijke les-instructies, zodat je het meest optimale uit de cursus haalt.
 • Elke week komt er een nieuw lesblok beschikbaar, zodat je stap voor stap het hele programma doorloopt.
 • Elk lesblok bestaat uit verschillende voorbeeldcasussen, waarvan je de meeste zult herkennen.
 • Aan de hand van elke casus leg ik je uit wat er nu werkelijk, tussen de (boze) regels door, gebeurde. En ik leg uit hoe dat anders kan. Zodat je ook een ander, fijner resultaat krijgt.
 • Bij elk lesblok ontvang je een invulbaar werkboek in PDF met vragen en opdrachten, waarmee je zelf actief aan de slag gaat. Samen of alleen.
 • Je krijgt 3 maanden toegang tot de lessen. Tijd genoeg om alle lessen te volgen.
 • Je ontvangt een certificaat van deelname nadat je de hele cursus hebt doorlopen.

Kies dit programma als je liever zonder ondersteuning van een persoonlijke coach aan de slag gaat. Je kunt dit programma alleen of samen met je partner volgen, zonder bemoeienis van anderen. Je ontvangt geen feedback en verdiepingsmaterialen. De kosten voor Pakket A bedragen € 99,00.

 Klik hier voor aanmelding voor Pakket A

 

Relatie-veren Plus (Pakket B)

Alle onderdelen van Pakket A met extra:

 • Na elke inzending van je opdrachten ontvang je individuele feedback van je persoonlijke coach. Met extra suggesties te versterking van jullie relatie.
 • Eén of enkele ‘wake up calls’ ter aanmoediging als we enkele weken niets van je hebben vernomen.
 • Meer dan 10 inspirerende verdiepingsmaterialen waaronder: jouw relatiewaardenspel, taal die werkt, zelftests, persoonlijke grenzen stellen, conflictstijlenschema en nog veel meer.
 • 6 maanden toegang tot de lessen met ondersteuning door je persoonlijke relatie-coach.
 • Certificaat van deelname nadat je de hele cursus hebt doorlopen.

Kies dit programma als je tijdens de lessen ondersteuning en feedback wil ontvangen. Om je te motiveren. Of voor extra uitleg. Dit programma kun je alleen of samen met je partner volgen, met ondersteuning van je persoonlijk relatie-coach. Je ontvangt feedback op je inzendingen en een uitgebreide set verdiepingsmaterialen. De kosten voor Pakket B bedragen € 179,00.

Klik hier voor aanmelding voor Pakket B

 

Relatie-veren Totaal (Pakket C)

Alle onderdelen van Pakket A en B en extra:

 • 2 persoonlijke coachgesprekken, samen of alleen met jouw relatiecoach.
 • 3 extra bonuslessen met verdiepende relatiethema’s.
 • 9 maanden toegang tot de lessen met ondersteuning door je persoonlijke relatie-coach.
 • Korting op aanvullende coachgesprekken.
 • Certificaat van deelname nadat je de hele cursus hebt doorlopen.

Kies dit programma als je ondersteuning, feedback én coaching wenst. En als je alle verdiepingsmaterialen wil ontvangen. Dit programma kun je alleen of samen met je partner volgen, met ondersteuning van je persoonlijk relatie-coach. Je hebt 2 persoonlijke coachgesprekken, alleen of samen met je partner. Over een relatie-onderwerp naar jouw/jullie keuze. En je ontvangt persoonlijke feedback op je inzendingen, 3 extra bonuslessen en verdiepingsmaterialen. De kosten voor Pakket C bedragen € 329,00.

Klik hier voor aanmelding voor Pakket C

 

Jouw investering

De cursus duurt in totaal 9 weken. (De Totaal-variant duurt 15 weken, vanwege de extra lessen en tussentijdse coachgesprekken.)

Het doornemen van de lessen bedraagt ongeveer 30 minuten per les. Per thema/per week ontvang je maximaal 5 lessen.

De opdrachten vragen ook ongeveer een half uur per les.

Het samen met je partner nabespreken van een lesblok duurt zolang als het duurt. Hoe dieper de gesprekken, hoe groter het effect. Sommige deelnemers volgen de cursus alleen. En bespreken liever niets met hun partner na. Zij zullen beduidend minder effect ervaren van de lessen, maar hebben zeker veel aan de inzichten die ze opdoen, waarmee ze eenzijdig de relatie een boost kunnen geven.

KOSTEN

Relatie-veren Anoniem (pakket A):  99,00

Relatie-veren Plus (pakket B):  179,00

Relatie-veren Totaal (pakket C):  329,00

 

DATUM EN TIJD

We starten 3 maal per jaar met een nieuwe groep. Maar je volgt de cursus individueel of samen met je partner en kunt daarom ook op een moment starten die je/jullie beter past.

AANMELDEN

Kies en klik op het pakket van je keuze. Plaats je cursus in de winkelmand, bestel en start zodra je wil met de eerste les.

           Relatie-veren Anoniem (pakket A)

           Relatie-veren Plus (pakket B)

           Relatie-veren Totaal (pakket C)

 

Mail me gerust als je nog vragen hebt: eline@pleegzorg-academie.nl.