ONLINE: Veerkracht kun je leren!


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 3 dec 2024
Tijd: 00:00 uur

Uit onderzoek blijkt dat kinderen met veerkracht, zich makkelijker kunnen aanpassen aan ingrijpende gebeurtenissen. En het goede nieuws is: Veerkracht kun je leren!

 

INHOUD

De online training bestaat uit 5 onderdelen.

Inleiding:     Wat is veerkracht. Beschermende en risico factoren. De veerkracht van jouw (pleeg)kind.

Module 1:     Gevoel van veiligheid van je (pleeg)kind in tijden vol spanning en verwarring. Essentieel, maar hoe bereik je dat?

Module 2:     Bekrachtigen en mobiliseren van betrouwbare hulpbronnen. Zodat je (pleeg)kind impactvolle veranderingen niet alleen hoeft op te vangen.

Module 3:     In onzekere tijden zoeken we allemaal overzicht en controle. Maar hoe vergroot je de grip en invloed op onverwachte gebeurtenissen?

Module 4:     Persoonlijkheid en competenties: Veerkracht-versterkende vaardigheden aanleren en toepassen in lastige omstandigheden.

Elke week krijg je een module toegestuurd, inclusief korte opdrachten die je helpen anders te kijken naar de kansen en mogelijkheden die jouw (pleeg)kind heeft om weerbaarder en veerkrachtiger in het leven te staan. Je volgt de cursus in je eigen tijd en op je eigen tempo.

Wat levert de training je op?

In deze training laat ik je zien op welke manieren jij een bijdrage kunt leveren aan het vergroten van de veerkracht van jou en/of je (pleeg)kind.

Onder andere door oplossingsgerichtheid en improvisatievermogen te ontwikkelen. Het geloof in eigen kunnen en invloed te verbeteren. Motivatie aan te wakkeren. En vaardigheden om de realiteit te verwerken en accepteren te verbreden.

Eigenschappen waar jij/jullie de rest van je leven plezier aan zal hebben. 

 

DATUM EN TIJD

Elke eerste dinsdag van de maand start de eerstvolgende les. Ik hoop dat je daarbij bent. Zodat jouw (pleeg)kind sterker uit elke crisis komt.

Wil je eerder starten? Dat kan! Je volgt de cursus individueel en kunt dus starten wanneer het jou uitkomt. Mail me even voor je persoonlijke startdatum: eline@pleegzorg-academie.nl

Je ontvangt vijf weken lang, elke week een ingesproken lesmodule met korte opdrachten. Vol praktische tip of advies.

 

DOELGROEP

Deze online-cursus is voor opvoeders, verzorgers en begeleiders van (pleeg)kinderen die ingrijpende verandering(en) , verliezen en tegenslagen meemaken of hebben gemaakt. En opvoeders nodig hebben die hen helpen om de gebeurtenis(sen) te boven te komen. Dus voor ouders, pleegouders, gezinshuisouders en groepsleiders van deze kids.

 

KOSTEN

€59,95

 

Tijdelijk eerste les gratis

Misschien twijfel je nog?

Daarom hebben we een bijzondere garantie voor je: Volg eerst de inleidende les.

Merk je dat die les je niet aanspreekt? Dan is de rest van de cursus misschien ook niet helemaal wat je zoekt. Je kunt na de inleidende les nog stoppen, zonder gevolgen: je krijgt gewoon je geld terug. Niets te verliezen dus.

Tijdelijk is de eerste les (en bijbehorende werkboek) van de training dus helemaal gratis. Voor alle opvoeders die met de handen in het haar zitten en niet meer weten hoe zij hun kind(eren) kunnen geruststellen en kalmeren.

 

Ja, Ik wil alles leren over terugveren