TRAINING: Gedeeld opvoederschap, hoe is het mogelijk?! (pleegouders)


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 10 mrt 2021
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Locatie: Tilburg

Je pleegkind is verbonden met zijn ouders en met jou (en nog veel meer anderen). Als de mensen die voor jouw pleegkind het meest belangrijk zijn, niet ontspannen met elkaar omgaan, verstoort dat zijn/haar opgroeien.

Zoek je een training die jou concrete handvatten geeft voor een goede, constructieve omgang tussen jou en de ouders van je pleegkind? Die recht doet aan jullie beiden. Én in het ontwikkelbelang is van uw pleegkind?

In deze workshop leer je hoe je respectvol kunt samenwerken. En ontspannen met elkaar om kunt gaan. En samen het plezier kunt beleven aan jullie beider bijdragen aan het levensgeluk van het kind. Zonder jezelf te verloochenen.

We gaan o.a. aan de slag met (pleeg)ouderschapsfasen en ontdekken de kansen die het ‘Opgroeiverbond’ je gaat bieden.

 

DOELGROEP

Deze workshop is speciaal bedoeld voor pleeg- en gezinshuisouders die willen leren hoe zij een werkbare relatie op kunnen bouwen en onderhouden met de ouders van hun pleegkind(eren).

Deze workshop wordt ook aangeboden voor ouders van pleegkinderen die een goede samenwerking willen met de pleegouders van hun kind. En aan gemengde groepen. Zie voor data het trainingsoverzicht.

 

DUUR

Van 10.00 uur tot 16.00 uur

 

DATA

10 maart 2021 te Tilburg (pleegoudergroep)

20 oktober 2021 te Nijmegen (gemengde groep: ouders, pleegouders en pleegzorgbegeleiders)

 

TRAINER

Eline Engelhart

 

KOSTEN

€ 95,00 incl. BTW voor ouders, pleegouders en gezinshuisouders. Inclusief magazine en certificaat.

€179,00 excl. BTW voor professionals.

AANMELDEN

 

 

REACTIES VAN DEELNEMERS

“Goede handvatten. Veel tips en voorbeelden. Deze training is echt de moeite waard om aan deel te nemen.” (pleegouder)

 

“De dag vloog voorbij! Het is niet opgelegde materie, je mag zelf mee bepalen. Openheid in de groep is fijn. Begripvol naar elkaar. Praktisch en helder.”(pleegzorgbegeleider)

 

“Opvoederschap kan echt samen! Mooie verdieping!”(pleegouder)

 

“Ik had er weinig vertrouwen in dat deze workshop mij zou helpen in het contact met de ouders van mijn pleegkinderen. Niets is minder waar. Energie om weer door te gaan met de tips!” (Pleegouder)

 

“Ik begrijp nu veel meer over de beleving van ouders. Het was fijn om deel te nemen. (pleegouder)

 

“De theorie en tools zijn goed toepasbaar, meer inzicht in pleegouders die betrokken zijn bij de begeleiding. Oplossingen zitten in jezelf, met de praktische handvatten komen ze er ook uit.”(jeugdbeschermer)

 

“Ik kan me op een luchtige manier toch flexibeler opstellen en inleven in de ouders van het pleegkind. (pleegouder)

 

“Fijne sfeer, waardoor ik als ouder ook durfde vertellen wat mij bezighoudt. Ook fijn om te horen dat het voor pleegouders ook niet altijd makkelijk is.”(Ouder)

 

“Goed om je weer even te verplaatsen in de rol van de ouders van onze pleegkinderen”(pleegouder)

 

“Leuke interactieve training. Misschien nog iets uitgebreider maken en verdelen over 2 dagen, nog meer kennis en uitwisseling.”(pleegzorgbegeleider)

 

“Leerzaam, mooie afwisseling theorie/praktijk grote complimenten!” (pleegzorgbegeleider)

 

“Nieuwe ideeën voor contacten met ouders, door de handvatten interessante discussie gekregen, nieuwe kijk op dingen.”(jeugdzorgwerker)