TRAINING: (Samen) werken met de TRAP


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 26 feb 2020 - 11 mrt 2020
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Tilburg

 

 

Jeugdigen in een pleegzorgsituatie ontwikkelen zich beter als zij zich beschermd, begrensd en gestimuleerd voelen door de mensen die voor hen belangrijk zijn. Het geeft hen de rust en ruimte om zich te ontwikkelen.

En iedere betrokkene heeft ideeën over wat goed is voor het kind en hoe hij of zij, vanuit zijn rol en verantwoordelijkheid, bij kan dragen aan diens ontwikkeling. Dus is het een voorwaarde voor een goed lopende samenwerking om deze ideeën serieus af te stemmen.

En dat is soms best heel lastig. Daarom heeft een groep deskundige betrokkenen de koppen bij elkaar gestoken en is de TRAP ontwikkeld.

De TRAP is een doordacht en uitnodigend gespreksvoerings-instrument. het helpt de betrokkenen rondom een pleegzorgplaatsing om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te komen én te blijven. Met als doel een uithuisgeplaatst kind optimale ontwikkelingskansen te bieden.

 

INHOUD

De training is gericht op het verder ontwikkelen van een ondersteunende visie op samenwerken waarbij aan ieders betrokkenheid, verantwoordelijkheid en inzet recht wordt gedaan.

En je leert te werken met de TRAP. Je leert hoe je de TRAP op de meest effectieve manier in kunt zetten als procesbegeleider. Hoe je relaties, taken en zorgen in kaart kunt brengen en hoe je met de TRAP de in het systeem aanwezige kwaliteiten optimaal kunt laten bijdragen aan meer stabiliteit en continuïteit.

Na dag 1 ontvang je je eigen TRAP-pakket waarmee je direct in jouw eigen praktijk aan de slag gaat.

De training is opgebouwd uit diverse interactieve werkvormen rond de volgende thema’s:

– Wederzijdse beïnvloeding
– Rol van de professional
– Regie voeren met de TRAP

 

DOELGROEPEN

Pleegzorgbegeleiders, (gezins)voogden, pleegouders, gezinshuisouders en anderen die zich betrokken voelen bij een uithuisgeplaatst kind. Alle mensen die de TRAP willen gaan gebruiken als hulpmiddel om de samenwerking te versterken.

 

DATA

Woensdag 26 februari en 4, 11 maart 2020 te Tilburg. Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar in deze training.

Maandag 16,23 en 30 november 2020 in Zwolle. Vier dagdelen, verspreid over drie lesdagen. 1e lesdag van 10.00-17.00 en 2 volgende lesdagen van 13.00-16.30 uur.

Deze training is het hele jaar In Company te boeken (mail eline@pleegzorg-academie.nl).

 

TRAINER

Eline Engelhart

 

KOSTEN

€ 450,- p.p. (inclusief TRAP-startpakket t.w.v. € 135,-) excl. BTW

In company training op offerte

 

INSCHRIJVEN