Training: Zorgen voor getraumatiseerde pleegkinderen (professionals)


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 18 jan 2017 - 15 feb 2017
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Dordrecht

Bent u pleegzorgprofessional en op zoek naar een praktijkgerichte training over de gevolgen en oplossingen voor trauma’s bij pleegkinderen en naar een effectieve manier om hun (pleeg)ouders te ondersteunen? 

Een trauma heeft een diepgaande invloed op het gedrag, gevoelens en wereldbeeld van een jeugdige. Na deze driedaagse kunt u pleegouders van getraumatiseerde pleegkinderen voorzien van kennis en handvatten. Door uw aanpak ervaren zij een plaatsing als minder stressvol, meer lonend en ziet u het pleegkind opknappen.

De training reikt praktische kennis en handvatten aan aan begeleiders van pleegouders om hen te kunnen ondersteunen bij hun zorg voor getraumatiseerde pleegkinderen. Ingegaan wordt op verschillende trauma’s en de effecten daarvan op de hersenen van de jeugdige en het dagelijkse leven in het pleeggezin. De training is doorspekt van alledaagse voorbeelden en tips om het trauma hanteerbaarder te maken.

  • Wat is trauma en hoe herken ik het?
  • Wat ervaart het pleeggezin?
  • Hoe help ik het gezin met praktische steun en tips?

Accreditatie: deze training is met 4 punten geaccrediteerd door Registerplein (voorheen BAMw) en 20.00 punten door SKJ

Doelgroep: Pleegzorgprofessionals, jeugdzorgwerkers, gedragsdeskundigen, zorgcoördinatoren, ambulant hulpverleners, opvoed-ondersteuners, pedagogisch werkers

Tijd en data: 3 bijeenkomsten van 10:00 tot 17:00 uur op 18 januari en 1 en 15 februari 2017

Kosten: €450,00 incl. werkbladen

[button link=”https://pleegzorggedoe.nl/pleegzorg-academie/inschrijven/” bg_color=”#2f631c”]Inschrijven[/button][button link=”https://pleegzorggedoe.nl/pleegzorg-academie/studiegids/” bg_color=”#fa8a00″]Studiegids[/button]