WORKSHOP: Werken met Blikopeners en Pleegzorgdialoogkaarten


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 19 okt 2021
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Nijmegen

 

Ik wil effectieve oplossingen vinden voor het lastige opvoeddilemma waar ik maar last van blijf hebben.

Ik wil de perikelen in mijn samenwerking vlot te trekken.

Ik wil mijn dilemma’s eens anders aanpakken dan dat ik normaal doe. Zodat de uitkomst ook anders is.

En ik wil ontdekken hoe de Blikopeners me helpen nieuwe perspectieven te openen.

 

INHOUD

Tijdens de workshop ‘werken met Blikopener-coachkaarten en Pleegzorg dialoogkaarten’ gaan we jouw dilemma van alle kanten bekijken en nieuwe inspiratie opdoen voor oplossingsrichtingen. Ik ga je leren hoe de exclusieve set coachkaarten Blikopeners voor betrokken Opvoeders jou aan het denken zet over de dingen die echt belangrijk zijn. En toon ik je hoe de Pleegzorgdialoogkaarten op een verbindende manier aanzetten tot gesprekken, waarbij iedereen zijn diepere gedachten deelt. En jullie samen tot oplossingen te komen.

Je gaat zelf het effect ervaren.

We werken in kleine groepjes, zodat er, naast het oefenen met de verschillende werkvormen, volop gelegenheid is om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

En na afloop van de workshop krijg je je persoonlijke set Blikopenercoachingskaarten én een set Pleegzorgdialoogkaarten meteen mee naar huis! Zodat je er direct mee aan de slag kunt.

 

DATUM EN TIJD

Woensdag 17 februari 2021 van 10.00 uur tot 13.00 uur in Tilburg. Deze workshop heeft geen doorgang vanwege coronarestricties.

Dinsdag 19 oktober 2021 van 13.00  – 16.00 uur te Nijmegen.

Dinsdag 8 februari 2022 van 10.00 tot 13.00 uur te Tilburg.

DOELGROEP

(Opvoed)coaches, pleegzorgbegeleiders, jeugdbeschermers, (pleeg)ouders, gezinshuisouders en andere opvoeders die (samen of alleen) opvoeddilemma’s of samenwerkingsissues willen aanpakken.

 

TRAINER

Eline Engelhart

 

KOSTEN

Voor ouders/pleegouders/opvoeders: €59,00 inclusief BTW. (of €75,00 incl. set Blikopeners t.w.v. €22,95 en set Dialoogkaarten t.w.v.€ 11,95)

Voor professionals: €79,00 per persoon inclusief BTW. (of €95,00 incl. set Blikopeners t.w.v. €22,95 en set Dialoogkaarten t.w.v.€ 11,95).

Per 1-1-2020 is geen verlengde accreditatie aangevraagd. Voor incompany-trainingen kan op verzoek een nieuwe accreditatie worden aangevraagd.

Deelnemers ontvangen na afloop een deelnamecertificaat en een boekje met toelichting van verschillende spelvormen en denkniveau’s en de Pleegzorgdialoogkaartenset.

 

INSCHRIJVEN

 

Reacties van deelnemers

“Mijn blik is echt geopend!! Door de verrassende vragen, die je zelf niet zomaar bedenkt, krijg je een hele nieuwe kijk op de situatie. Nieuwe mogelijkheden komen ineens in zicht.” (pleegouder)

“Fijne workshop, goede open sfeer, praktisch en met diepgang. Ik heb zin om de kaarten thuis meteen in de praktijk te brengen”(pleegouder)

“Snelle manier om tot verdieping te komen (pleegzorgbegeleider)

“Ik ga reclame maken voor de Blikopeners, omdat ze zo helpend en helend zijn” (gezinshuisouder)

“Geweldige workshop. Gevuld met nieuwe inzichten en compleet verrast ga ik naar huis.” (gezinsvoogdijwerker)

“Lekker praktische workshop en meteen mijn eigen situatie aangepakt. Het werkt! Ook fijn om in een kleine groep te werken. Voelde meteen vertrouwd.”

 

Ja, ik meld me aan!