Workshop: “Help, er komt (nog) een pleegkind!”


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 12 apr 2018
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Locatie: Tilburg

‘Help, er komt een pleegkind!’ is een interactieve workshop voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar die voor het eerst een pleegbroer of –zus krijgen, of waarbij hun ouders hebben gekozen beschikbaar te zijn voor een bijplaatsing.

Tieners en jongeren die een (nieuw) pleegkind in huis krijgen, zitten niet altijd te wachten op grote veranderingen binnen hun gezin. In deze workshop gaat de aandacht uit naar deze tiener/jongere in het gezin.

We staan stil bij de positieve en negatieve verwachtingen, de bijbehorende gevoelens en onderzoeken hoe je open en eerlijk met je ouders dit traject in kan gaan, zonder jezelf te verliezen.
Middels speelse werkvormen werken tieners/Jongeren met elkaar de thema’s uit: ‘verwachtingen’, ‘veranderingen’, ‘rol in het gezin’, ‘angsten’, ‘grenzen’, ‘communicatie en relatie’, ‘jezelf blijven’. Met als doel het verkrijgen van:

informatie over pleegzorg
meer inzicht in eigen behoeften en mogelijkheden betreft de nieuwe situatie thuis
steun aan elkaar en een open communicatie met de pleegouders.

Trainer: Yvonne van der Heijden

Kosten: € 25,- per persoon

[button link=”https://pleegzorggedoe.nl/pleegzorg-academie/inschrijven/” bg_color=”#2f631c”]Inschrijven[/button][button link=”https://pleegzorggedoe.nl/pleegzorg-academie/studiegids/” bg_color=”#fa8a00″]Studiegids[/button]