Workshop: Voel de realiteit van pleegzorg


plegzorgacademie header nieuwsbrief Datum: 23 mei 2018
Tijd: 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Omgeving Utrecht

 

Als een kind uit huis wordt geplaatst naar een pleeggezin, is de kans groot dat niemand weet waar hij aan toe is.

Lijkt dit beeld u overdreven of cynisch? Bij een pleeggezinplaatsing worden meerdere gezinssystemen en meerdere professionele systemen aan elkaar gekoppeld. Dat kan van de ene op de andere dag zijn en er kan van alles gebeuren waarop niet kan worden geanticipeerd. De problematiek en ingewikkeldheid aan relaties is buitengewoon en verdient ieders aandacht.

Dit is geen geen workshop waarbij pleegzorg als een roze wolk wordt afgeschilderd. Pleegzorg biedt kansen, maar kent ook risico’s, zowel voor het pleegkind als voor de andere betrokkenen. Pas wanneer we zowel de kansen als de risico’s kunnen zien, krijgen we een realistisch beeld van pleegzorg.

Wilt u kennismaken met pleegzorg en/of toetsen of u een realistisch beeld hebt van pleegzorg, dan is deze workshop een aanrader. Tijdens de workshop krijgt u informatie en ervaringsverhalen vanuit zes belangrijke perspectieven die een pleegzorgplaatsing beïnvloeden. Dat zijn de ouders, de pleegouders, het pleegkind, de eigen kinderen van pleegouders, de pleegzorgwerker en de gezinsvoogd. U kunt zelf ervaren wat de impact van pleegzorg is op het leven van mensen.

Doelgroep: Deze workshop is bedoeld voor iedereen die benieuwd is naar pleegzorg en zich daarvan een realistisch beeld willen vormen, zoals medewerkers van een CJG of jeugdteam, medewerkers van gemeenten, mensen die overwegen om pleegouder te worden, of betrokkenen in het netwerk van ouders en pleegouders.

Deze workshop wordt het hele jaar ook In Company aangeboden

Trainer: Hans de Win

Kosten: € 90,00 pp (In company op offerte)

 

[button link=”https://pleegzorggedoe.nl/pleegzorg-academie/inschrijven/” bg_color=”#2f631c”]Inschrijven[/button][button link=”https://pleegzorggedoe.nl/pleegzorg-academie/studiegids/” bg_color=”#fa8a00″]Studiegids[/button]