Bijeenkomsten over stille zorgen van pleegouders

 

Pleegouder zijn is niet supergewoon. Pleegzorg is niet supergewoon. Het is vaak superhard werken om een kind een beetje een ‘gewone’ opgroei te bieden. Pleegouders worden vaak bejubeld door hun omgeving, maar soms ook terechtgewezen door hulpverleners of verguist door de ouders van de uithuisgeplaatste kinderen.

Veel pleegouders maken zich in stilte zorgen. Ze worden ongevraagd op een voetstuk of juist in het beklaagdebankje geplaatst. Het is lastig om daar mee om te gaan.

Stel je voor dat pleegouders zich gesteund en gedragen voelen door de mensen om hen heen en waarmee ze samenwerken? Stel dat zij zich kwetsbaar durven gaan opstellen naar jou, zonder meteen de hemel ingeprezen te worden (met het risico er heel hard uitvallen als ze je vertellen hoe zwaar ze het soms vinden). Stel dat jij daar een positieve bijdrage aan zou kunnen leveren? We kunnen niet allemaal pleegouder worden, maar we kunnen degene die dat wel doen, zo steunen, dat ze hun inzet vol kunnen blijven houden.

Hoe mooi zou dat zijn?

En daarom starten wij binnenkort verschillende bijeenkomsten om met jou te delen wat er nodig is om dit te bereiken. De bijeenkomsten zijn voor mensen die willen weten hoe zij op hun eigen bescheiden manier de pleegouders in hun omgeving kunnen versterken. Uiteraard zijn pleegouders en gezinshuisouders ook van harte welkom om met hun ervaringen alle aanwezigen te inspireren.

We gaan je heel veel tips en hulpmiddelen  geven om echt contact te leggen met pleeggezinnen in jouw omgeving, gewoon door te vragen én te vertellen! Zodat je ontdekt wat jij kunt doen om pleegzorg makkelijker te maken. Wil je op de hoogte gebracht worden over bijeenkomsten in jouw buurt? Meld je dan (vrijblijvend, je zit nergens aan vast!) hieronder aan:

Delen wordt zeer gewaardeerd. Zo kan ik ook mijn steentje bijdragen aan een leuker en makkelijkere  pleegzorg en een hoopvolle toekomst voor pleegkinderen 😉

Groet,

Eline