Eline Engelhart

Pleegzorgkenner, trainer, coach en procesbegeleider,

maar vooral concreet en comfortabel met complexe situaties.

Vakgebied: traumasensitief opvoeden, gedrag, samenwerking

 

Alle betrokkenen rondom een pleegzorgplaatsing hebben hun eigen unieke visies, verwachtingen, behoeften en belangen. Tegelijkertijd zijn zij via het pleegkind verbonden en hebben ze een gezamenlijke verantwoordelijkheid, om dit kind de kansen te geven, om veilig en stabiel op te groeien tot een evenwichtige volwassene.

Dat is uitdagend en spannend en gaat zeker niet altijd vanzelf.

Ik deel graag mijn professionele en pleegouderervaring, kennis en inzichten, om het voor iedereen makkelijker te maken. 

Inspirator met pleegzorgvisie

Ik ben in mijn element als ik kan enthousiasmeren, motiveren en inspireren. Met elkaar iets voor elkaar krijgen. Ik ken veel mensen in de pleegzorg, weet veel van pleegzorg en vind het geweldig om mensen, die elkaar positief kunnen beïnvloeden, met elkaar in contact te brengen. Ieder vanuit zijn eigen rol, talenten en vaardigheden. Duurzaam, gezamenlijk succes is het doel en eigen verantwoordelijkheid is daarbij essentieel. Ikzelf vervul in zo’n proces van nature vaak de rol van inspirator.

 

Mijn visie op pleegzorg-hulpverlening

--> Helpen kun je pas als je weet wat de ander nodig heeft.

--> Daadwerkelijk helpen doe je pas als het probleem van de ander door jouw handelen kleiner wordt, beter beheersbaar wordt of verdwijnt.

Lukt dat niet, dan ben je, ondanks alle inspanningen en goede bedoelingen, NIET aan het helpen. Hulp bieden of geholpen (willen) worden heeft alles te maken met de relatie die je aangaat met elkaar. Daarvoor is ‘bouwen aan vertrouwen’ het sleutelwoord.

 

Mijn motto:

Als je echt voor mensen wil zorgen, moet je zorgen dat ze voor zichzelf kunnen zorgen. Dingen zelf kunnen doen, dat geeft eigenwaarde.

 

Recommendation Linked In:

"Eline is als geen ander thuis in de wereld van pleegzorg. Zij geeft snel en deskundig advies over niet alledaagse situaties. Bovendien kent ze de materie ook uit eigen ervaring. Dat is een extra aanvulling op haar professionele deskundigheid."

Meer over Eline

Service Category: advies
Top Qualities: Expert, Good Value, High Integrity

 

Plaats een reactie