BEN JIJ KLAAR VOOR

            EEN NIEUWE STAP

BUITEN JE COMFORTZONE

Pleegzorg is complex. Veel mensen lopen vast in het systeem of met zichzelf. Kom je er niet meer uit?

Pleegzorgcoaching helpt je om jouw situatie te vergemakkelijken. De coach zegt niet hóe je iets moet doen, maar helpt je jouw eigen pad te vinden. Met oplossingen die voor jouw werken!

 

 

Gratis oriënterend gesprek

Het coachtraject start met een telefonische kennismaking. Samen met de pleegzorgcoach inventariseert u uw doelen en hoe het pad eruit kan zien om de gewenste resultaten te behalen. Dit kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en is gratis.

Besluiten we om verder te gaan, dan volgt een intake, waarbij uw coachvraag concreet wordt geformuleerd en starten de coachsessies.Uw pleegzorgcoach begeleidt u naar concrete veranderingen en resultaten. Hierbij werken we met verschillende technieken en interventies, afgestemd op wat het beste bij u en uw situatie past. Ook kunnen verdiepende huiswerkopdrachten en oefeningen deel uitmaken van het programma.

Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden voeren we (twee)wekelijks, maandelijks of per kwartaal gesprekken. Vaak wordt het beoogde resultaat al in enkele gesprekken bereikt.

 

Pleegouder- en gezinshuisouder-coaching 

Kinderen zijn gebaat bij een stabiel thuis. Je doet je best om je (pleeg)kind te ondersteunen en op te laten groeien tot een stabiele en gelukkige volwassene. Maar waar blijf jijzelf?

Heb je het gevoel dat je wordt geleefd en jezelf teveel wegcijfert?
Ondervind je vaak stress? Voel je je onbegrepen? Heb je veel ruzie en weinig energie?

(Pleeg)ouder coaching helpt nieuwe mogelijkheden te vinden en de regie weer te nemen. Met meer plezier, rust en ruimte om te doen wat je werkelijk wilt.

Systeemcoaching voor betrokkenen

Loopt de samenwerking stroef? Systeemcoaching maakt onderliggende onderwerpen bespreekbaar. Onder leiding van een teamcoach stem je samen jullie individuele en gezamenlijke doelen af en zoeken een werkbare vorm om deze te realiseren.

Onderwerpen kunnen zijn:
-Hoe bevorderen wij een open communicatie?
-Hoe verbeteren we het onderlinge vertrouwen?
-Hoe krijgen wij de samenwerking efficiënter en daadkrachtiger?

Coaching voor (pleeg)ouders van tieners

Omgaan met tieners die volop in ontwikkeling zijn, kan een flinke wissel trekken op de harmonie in huis, je zelfvertrouwen en je relatie.

Tijdens de coachsessies sta je samen met de pleegzorgcoach stil bij wat er speelt bij jou en bij je (pleeg-)puber. Je ontdekt mogelijkheden waarmee je jezelf en je tiener helpt om weer in beweging te komen.

Coaching voor jongeren in pleeggezinnen

Jongeren maken in een korte tijd een flinke ontwikkeling door, zowel fysiek als psychisch. Deze groei gaat vaak gepaard met overweldigende en verwarrende emoties en uit zich in soms onbegrijpelijk en onhandelbaar gedrag.

Jongeren die opgroeien in een pleeggezin, hebben nog veel meer onderwerpen om mee te dealen. Dat gaat niet altijd vanzelf. De pleegzorgcoach helpt jouw (pleeg)puber zijn gevoel en gedrag te begrijpen en biedt tools om ermee om te gaan en te groeien.

 

IEMT-behandeling

Opgelopen trauma's kunnen een stabiel (gezins-)leven behoorlijk lastig maken. Wil je een snelle verlichting van de klachten die jij (of je pleegkind) ondervindt, dan is IEMT mogelijk wat voor jou.

Met kortdurende IEMT-behandelingen kunnen veel chronische problemen worden opgelost, die niet met praten verdwijnen. Stressreacties verminderen, belemmerende overtuigingen veranderen en ongewenste emoties neutraliseren. Download de gratis folderLees hier de ervaringen van anderen.

E-coaching, coach op afstand

Woon je te ver weg van de coachpraktijk, heb je weinig tijd of vind je het prettiger om anoniem gecoacht te worden? Dan is pleegzorgcoaching via de moderne communicatiemiddelen een oplossing voor jou.

Bij e-coaching leggen we contact via de telefoon, e-mail en/of via Skype of google hangout. Zelfs korte (crisis)coaching via What's app behoort tot de mogelijkheden. 

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Eerlijk en onbevooroordeeld

"Eline, de pleegzorgcoach van Pleegzorggedoe.nl heeft me door een moeilijke tijd geholpen, waar ik alleen niet doorheen zou zijn gekomen. Ze is onbevooroordeeld, waardoor ik me bij haar op mijn gemak voelde en mezelf durfde te zijn. Doordat ze eerlijk tegen me was, kreeg ik een betere kijk op mezelf. Ze luisterde echt naar me, waardoor ik het gevoel kreeg, dat ik ook alles kon zeggen.“ (Jannie, ouder van een pleegkind)

Betrouwbaar

"De pleegzorgcoach van Pleegzorggedoe heeft, naar grote tevredenheid, enkele van mijn cliënten geholpen om een weg te vinden in het omgaan met de ingewikkeldheid van de pleegzorgplaatsing en het accepteren van de situatie. Ik verwijs mijn cliënten met vertrouwen door naar Pleegzorggedoe.nl als zij vastlopen en ik vanuit mijn functie niet de passende steun kan geven. (Marieke, gezinsvoogd)"

Juiste vragen en praktische handvatten

"Als pleegcoach heeft Eline mij heel goed begeleid. Zij heeft mij weer op de goede weg gezet. Door het stellen van de juiste vragen, moet je zelf nadenken over bepaalde zaken. Soms is het moeilijk om een antwoord te vinden, maar Eline geeft handvatten en tips, waarmee je aan de slag kan. Ze stelt zich professioneel op, is praktisch en respectvol. In principe kan je alles met haar bespreken. Ik heb de gesprekken met Eline als zeer inspirerend ervaren, daarom adviseer ik haar graag aan andere mensen. (Anke, pleegouder)"

 

Coaching én juridisch advies in één

"Als alleenstaande moeder kwam het moment dat ik in liefde mijn kindjes in het vrijwillige kader toevertrouwde aan een pleeggezin om in een stabiele situatie op te kunnen groeien. Mijn kindjes wonen samen. Toen ik belandde in een situatie met pleegzorg waarbij ik ondersteuning nodig had, rondom rechten & bepalingen, kwam ik bij Eline Engelhart terecht. Eline is een behulpzaam coach die mij de benodigde duidelijkheid en ondersteuning gaf. Ik kan het adviespunt en de pleegzorgcoaching van Pleegzorggedoe.nl (voorheen Pleegzorg Advies Nederland) voor alle ouders in een pleegzorg-traject aanbevelen. Echt een helpende hand." (Djoke, moeder van kinderen in de pleegzorg)"

 

Wil jij weten of pleegzorgcoaching jouw verder kan helpen?

Stuur me dan een bericht. Ik neem contact met je op om samen te kijken wat ik voor je kan betekenen.