BEN JIJ KLAAR VOOR

            EEN NIEUWE STAP

BUITEN JE COMFORTZONE

Pleegzorg is complex. Veel mensen lopen vast in het systeem of met zichzelf. Kom je er niet meer uit?

Pleegzorgcoaching helpt je om jouw situatie te vergemakkelijken. De coach zegt niet hóe je iets moet doen, maar helpt je jouw eigen pad te vinden. Met oplossingen die voor jouw werken!

 

Gratis oriënterend gesprek

Je coachtraject start met een telefonische kennismaking. Samen met de pleegzorgcoach inventariseer je jouw doelen en hoe het pad eruit kan zien om de gewenste resultaten te behalen. Dit kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en is gratis.

Besluiten we om verder te gaan, dan volgt een intake, waarbij je coachvraag concreet wordt geformuleerd en starten de coachsessies. Je persoonlijke pleegzorgcoach begeleidt je naar concrete veranderingen en resultaten. Hierbij werken we met verschillende technieken en interventies, afgestemd op wat het beste bij jou en je situatie past. 

Vaak wordt het beoogde resultaat al in enkele gesprekken bereikt.

Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden voeren we (twee)wekelijks, maandelijks of per kwartaal gesprekken. Ook kunnen verdiepende huiswerkopdrachten en oefeningen deel uitmaken van het programma.

Je mag natuurlijk ook gewoon bellen (Eline: 06-15131407) als je wilt horen wat je kunt verwachten van pleegzorgcoaching. En of ik van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw situatie. 

 

Pleegzorg-mediation

Loopt de samenwerking stroef? Mediation maakt onderliggende onderwerpen bespreekbaar. Onder leiding van een ervaren mediator stem je samen jullie individuele en gezamenlijke wensen, belangen en behoeften af en vinden een werkbare vorm om deze te realiseren.

Onderwerpen kunnen zijn:
-Hoe komen we uit een patstelling?

-Hoe herstellen we het onderlinge vertrouwen?

-Hoe krijg ik meer invloed op besluiten?

-Hoe krijgen wij de samenwerking efficiënter en daadkrachtiger?

Pleegouder-of gezinshuisouder-coaching 

Kinderen zijn gebaat bij een stabiel thuis. Je doet je best om je (pleeg)kind te ondersteunen en op te laten groeien tot een stabiele en gelukkige volwassene. Maar waar blijf jijzelf?

Heb je het gevoel dat je wordt geleefd en jezelf teveel wegcijfert?
Ondervind je vaak stress? Voel je je onbegrepen? Heb je veel ruzie en weinig energie?

(Pleeg)ouder-coaching (ook voor gezinshuisouders, adoptieouders en ouders van uithuisgeplaatste kinderen) helpt nieuwe mogelijkheden te vinden en de regie weer te nemen. Met meer plezier, rust en ruimte om te doen wat je werkelijk wilt.

IEMT-behandeling

Opgelopen trauma's kunnen een stabiel (gezins-)leven behoorlijk lastig maken. Wil je voor jezelf of je (pleeg)kind een snelle verlichting van de ergste klachten, dan is een IEMT (Integral Eye Movement Therapy) waarschijnlijk wat voor jou.

Met kortdurende IEMT-behandelingen kunnen veel chronische problemen worden opgelost, die niet met praten verdwijnen. In slechts enkele sessies verminderen ernstige stressreacties, veranderen belemmerende overtuigingen en worden ongewenste emoties geneutraliseerd. Bel gerust voor meer uitleg (Eline: 06-15131407) Download de gratis folder of bestel je IEMT giftcard en maak een afspraak.

Lees hier de ervaringen van anderen.

Pleegzorg relatiecoach

Pleegzorg relatie-coaching

Het opvoeden van (pleeg)kinderen en jongeren die volop in ontwikkeling zijn, kan een flinke wissel trekken op de harmonie in huis, je zelfvertrouwen en je relatie.

Beiden opvoeders hebben eigen ideeën en overtuigingen over het opvoeden, de samenwerking met elkaar en anderen en hoe de sfeer in huis 'hoort te zijn'. En onder druk kan dat  gaan wringen of botsen. De uitdaging is dan om, ondanks de verschillende manieren van beleving, toch een weg te vinden om er samen voor de kinderen te zijn. En elkaar tot steun en inspiratie te zijn.

Tijdens de coachsessies sta je (samen en individueel) met je pleegzorg-relatiecoach stil bij wat er speelt bij jou en je partner. Je ontdekt mogelijkheden waarmee je jezelf en je partner helpt om elkaar weer te waarderen en te versterken in de kwaliteiten die jullie ieder inbrengen in jullie gezin.

Pleegzorg-jongeren coach

Opgroeien in een ander gezin dan van je eigen ouders vergt aanpassingsvermogen en acceptatie. Kinderen en jongeren maken doorlopend flinke ontwikkelingen door, zowel fysiek als mentaal. Deze groei gaat met name voor kinderen in pleeggezinnen vaak gepaard met overweldigende en verwarrende emoties en uit zich in soms onbegrijpelijk en onhandelbaar gedrag.

Zij hebben nog veel meer thema's om mee te dealen. Thema's waar hun leeftijdgenoten vaak weinig van snappen. En dat gaat niet altijd vanzelf.

De pleegzorgcoach helpt jouw (pleeg)tiener of adolescent zijn gevoel en gedrag te begrijpen en biedt tools om om te gaan met de bijzondere situatie. En weer te groeien.

Pleegzorg jongerencoaching is inzetbaar voor alle jongeren die opgroeien in een pleeggezin of gezinshuis. Zowel als pleegjongere, als eigen kind van pleeg- of gezinshuisouders.

 

E-coaching, coach op afstand

Woon je te ver weg van de coachpraktijk, heb je weinig tijd of vind je het prettiger om anoniem gecoacht te worden? Dan is pleegzorgcoaching via de moderne communicatiemiddelen een oplossing voor jou.

Bij e-coaching leggen we contact via de telefoon, e-mail en/of via Skype of een andere digitaal medium. Zelfs korte (crisis)coaching via What's app behoort tot de mogelijkheden. 

Intervisiegroepen

Vanaf 2022 begeleiden wij ook intervisie voor groepen pleegouders, gezinshuisouders en pleegzorgprofessionals.

Deze intervisie-bijeenkomsten worden door een ervaren pleegzorgcoach geleid, voorbereid en georganiseerd. We komen, op diverse plekken in het land en online, samen om met en van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen en persoonlijke ontwikkeling in gang te zetten. Deelnemers kunnen zelf thema's en vragen inbrengen.

Wil je meer weten? Mail me op info@pleegzorggedoe.nl.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Eerlijk en onbevooroordeeld

"Eline, de pleegzorgcoach van Pleegzorggedoe.nl heeft me door een moeilijke tijd geholpen, waar ik alleen niet doorheen zou zijn gekomen. Ze is onbevooroordeeld, waardoor ik me bij haar op mijn gemak voelde en mezelf durfde te zijn. Doordat ze eerlijk tegen me was, kreeg ik een betere kijk op mezelf. Ze luisterde echt naar me, waardoor ik het gevoel kreeg, dat ik ook alles kon zeggen.“ (Jannie, ouder van een pleegkind)

Betrouwbaar

"De pleegzorgcoach van Pleegzorggedoe heeft, naar grote tevredenheid, enkele van mijn cliënten geholpen om een weg te vinden in het omgaan met de ingewikkeldheid van de pleegzorgplaatsing en het accepteren van de situatie. Ik verwijs mijn cliënten met vertrouwen door naar Pleegzorggedoe.nl als zij vastlopen en ik vanuit mijn functie niet de passende steun kan geven. (Marieke, gezinsvoogd)"

Juiste vragen en praktische handvatten

"Als pleegcoach heeft Eline mij heel goed begeleid. Zij heeft mij weer op de goede weg gezet. Door het stellen van de juiste vragen, moet je zelf nadenken over bepaalde zaken. Soms is het moeilijk om een antwoord te vinden, maar Eline geeft handvatten en tips, waarmee je aan de slag kan. Ze stelt zich professioneel op, is praktisch en respectvol. In principe kan je alles met haar bespreken. Ik heb de gesprekken met Eline als zeer inspirerend ervaren, daarom adviseer ik haar graag aan andere mensen. (Anke, pleegouder)"

 

Coaching én juridisch advies in één

"Als alleenstaande moeder kwam het moment dat ik in liefde mijn kindjes in het vrijwillige kader toevertrouwde aan een pleeggezin om in een stabiele situatie op te kunnen groeien. Mijn kindjes wonen samen. Toen ik belandde in een situatie met pleegzorg waarbij ik ondersteuning nodig had, rondom rechten & bepalingen, kwam ik bij Eline Engelhart terecht. Eline is een behulpzaam coach die mij de benodigde duidelijkheid en ondersteuning gaf. Ik kan het adviespunt en de pleegzorgcoaching van Pleegzorggedoe.nl (voorheen Pleegzorg Advies Nederland) voor alle ouders in een pleegzorg-traject aanbevelen. Echt een helpende hand." (Djoke, moeder van kinderen in de pleegzorg)"

 

     Mee gedragen

"We hebben heel veel aan het coachinggesprek gehad, we denken er nog vaak aan en spreken erover. Het geeft ons het gevoel mee gedragen te worden. Het lijkt alsof we de expertise en kennis van zaken na heel lang zoeken eindelijk gevonden hebben! Bedankt daarvoor. (pleegouders anoniem)

 

Wil jij weten of pleegzorgcoaching jouw verder kan helpen?

Stuur me dan een bericht. Ik neem contact met je op om samen te kijken wat ik voor je kan betekenen.