Maak korte metten met pleegzorg-frustraties

Raak jij gefrustreerd door pleegzorg? Wordt er teveel van je verwacht? Ben je bang niet genoeg te kunnen geven? Voel je je daardoor schuldig of machteloos?

Je kunt het jezelf (en/of anderen) echt makkelijker maken!

Er is namelijk een effectief hulpmiddel om nieuwe, onverwachte oplossingen te vinden voor de situatie die jij wilt veranderen.

Onlangs coachte ik een pleegmoeder die de uitputting nabij was en op het punt stond haar pleegkind definitief op te laten halen door pleegzorg. Ze wilde dit écht niet, maar kon niet meer… Samen met haar heb ik de Blikopeners gebruikt om haar complexe situatie van alle kanten te bekijken en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Er ging een wereld voor haar open! Na 1,5 uur stapte ze met hervonden energie en een nieuwe strategie de deur weer uit.

Benieuwd naar de oplossing die ze zelf vond door de indringende vragen? De pleegdochter kon in het gezin blijven wonen. De pleegmoeder heeft haar pleegzorgwerker gemobiliseerd om een sterke pleegmoeder aan haar te koppelen, waarmee ze de crisismomenten kon overbruggen. Beide dames zijn bevriend geraakt en steunen elkaar inmiddels door dik en dun.

Lig jij wakker van een dilemma waar je niet uitkomt, Wil je de handdoek in de ring werpen.

Of lukt het je niet meer om nog enige compassie voor de anderen te hebben. Ontdek dan het effect van Blikopeners voor betrokken Opvoeders. Met deze krachtige hulpkaarten ga je anders naar jouw situatie kijken en ontstaan er nieuwe wegen naar een oplossing. Zonder dat je concessies hoeft te doen.

 

Hoe werkt het?

De Blikopeners bestaan uit 3 onderdelen:

A.     Prikkelende coachkaarten

De set bevat maar liefst 54 kaarten met ieder 3 coachvragen die direct de diepte ingaan, zodat je in korte tijd al tot zinvolle antwoorden komt. Effectieve oplossingen die echt alleen van jouzelf zijn, gebaseerd op jouw unieke situatie. Niemand legt je iets op of in de mond.

B.     Centrale coachvragen

Drie kaarten van de coachset bevatten speciale vragen. Dit zijn de (enige!) vragen die je gesprekspartner(s) mag/mogen beantwoorden. Het overzichtelijke handleidingsboekje legt uit hoe het ‘spel’ werkt, geeft voorbeelden van mogelijke werkvormen en bevat thema’s voor groepsgesprekken.

C.     Expressie-foto’s

Beelden zeggen meer dat 1000 woorden. Daarom hebben de Blikopeners op de tweede zijde aansprekende foto’s. Vind je het lastig om woorden te vinden voor wat er speelt en wat dat met je doet? Gebruik dan de foto’s als hulpmiddel.

Heb jij een onoplosbaar (lijkend) probleem? Laat de Blikopeners je blikveld verruimen en ontdek hoeveel oplossingen er zijn.

Bestellen

Inspirerende workshops

Door het hele land geven we inspirerende en bovenal gezellige workshop in kleine groepjes. We oefenen de verschillende mogelijkheden van de kaarten en pakken dringende problemen aan. Wil je hier bij zijn, kijk dan hier voor data en locaties.

 

Delen wordt gewaardeerd! Zo draag ik mijn steentje bij aan makkelijkere pleegzorg en een hoopvollere toekomst voor uithuisgeplaatste kinderen en hun (pleeg)ouders.

Graag tot ziens in een van onze workshops!

Groet, Eline

 

Ook gepubliceerd op linkedIn op 

Plaats een reactie