Nieuw: Pleegzorg Dialoogkaarten

dialoogkaarten-pleegzorgProbeer jij anderen te overtuigen van jouw visie op wat goed en gezond is voor het kind of de jongere? Vergeet je daarbij wel eens te verkennen wat die ander(en) belangrijk vindt of vinden, waardoor de samenwerking niet lekker loopt? Wil je dat anders?

In pleegzorg zijn veel mensen betrokken bij de zorg voor een jeugdige. Onderling vertrouwen, oprechte interesse en integere uitwisseling zijn belangrijke elementen voor een constructieve samenwerking en een succesvolle pleegzorgplaatsing. Dat ontstaat niet vanzelf!

Om de samenwerking te helpen, heeft Pleegzorg Advies Nederland (nu Pleegzorggedoe.nl)  dialoogkaarten ontwikkeld. De set van 30 praktische dialoogkaarten biedt verrassende ingangen bij het ontdekken van wat jou en de andere belanghebbenden bezighoudt. De kaarten zijn te gebruiken als een pleegzorgplaatsing wordt overwogen of net is gestart. De vragen helpen om elkaars behoeften, verwachtingen en gedachten te onderzoeken en af te stemmen. Of gebruik de kaarten om, tijdens de plaatsing, verdiepingsgesprekken te voeren over de zorgen en uitdagingen die ieder tegenkomt. Door de gesprekken die ontstaan, ontstaat er meer begrip voor elkaars positie en emoties. Het maakt het makkelijker om samen verder te gaan. De kaarten zijn te bestellen in de Pleegzorg Winkel 

Plaats een reactie