Pleegouders willen praktische scholing

Het huidige ondersteuningsaanbod sluit niet optimaal aan bij de behoeften van pleegouders. Dat is de conclusie uit een behoefteonderzoek dat onderzoeksbureau PIONN i.s.m. de NVP hield onder pleegouders in Nederland.

Pleegouders willen vooral leren hoe ze met bepaalde situaties en gedragingen moeten omgaan, toegespitst op hun eigen pleegkind(eren) en de pleegzorgvorm die zij bieden. Naast een flexibel aanbod (vanwege volle agenda’s!) waarbij veel praktische tips worden gegeven, is behoefte aan ruimte voor kennisuitwisseling met (ervaren) pleegouders. Liefst zien ze dat trainingen en cursussen door experts en door ervaren pleegouders gegeven worden.

logo academie zonder rand groen bordHet goede nieuws is dat de Pleegzorg Academie al jaren een cursussenpakket biedt dat is afgestemd op deze behoeften van pleegouders. Dat dat werkt is te merken aan het steeds groeiend aantal belangstellenden. De trainingen en cursussen worden door het hele land gegeven, zodat reistijden voor pleegouders beperkt blijven. De trainingen van de Pleegzorg Academie zijn betaalbaar en praktijkgericht. De trainers zijn onafhankelijk en vakkundig.

Klik hier voor het programma van 2016.

Plaats een reactie